Nieuws

Line-up bekend: Froukje en Sophie Straat op Bevrijdingsfestival Groningen

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Groningen heeft de line up van de komende editie van het festival bekend gemaakt. De grootste naam is Froukje die het laatste optreden van de avond op de main stage verzorgt. Ook onder andere Sophie Straat, Nick Mulvey en TikTok Tammo beklimmen het podium. Het festival is op 5 mei in het Stadspark in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

In totaal zijn er zeventien acts gepresenteerd. Het is nog niet bekend wie de ‘helikopteract’ van dit jaar wordt. Elk jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei één of meerdere ambassadeurs, die per helikopter alle bevrijdingsfestivals in Nederland bij langsgaan. Op 11 maart wordt bekend gemaakt wie het dit jaar wordt.

Froukje zou vorig jaar ook al optreden in Groningen maar toen gooide slecht weer roet in het eten. Behalve Froukje staan ook Sophie Straat en Nick Mulvey op de main stage. Op de Sena Performance Stage staan onder meer Benwal, Babs en Mula B. Op Hit The North Stage zijn optredens van onder andere Lisa Ploeger, Shoomen Marit Nygard.

Er wordt op het Bevrijdingsfestival niet alleen stil gestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, maar er is ook aandacht voor de huidige situatie in de wereld, zoals de oorlogen in de Oekraïne en in Gaza.

Het festival is net als vorig jaar gratis te bezoeken. In 2022 werd bezoekers nog gevraagd om vijf euro te betalen voor een ticket.