Nieuws

Ludieke actie: Partij van de Zuinigheid start petitie voor naamswijziging MijnOverheid 

De Partij van de Zuinigheid (PvdZ) is gisteren een petitie gestart voor een naamswijziging van MijnOverheid. Hiermee wil de in december opgerichte Groningse politieke partij het leed van Groningers verzachten om steeds met de overheid in aanraking te komen.


Leestijd: 1 minuut

Ludieke actie: Partij van de Zuinigheid start petitie voor naamswijziging MijnOverheid 
Ludieke actie: Partij van de Zuinigheid start petitie voor naamswijziging MijnOverheid 

De overheid verplicht burgers om via de website van MijnOverheid te communiceren over zaken als belastingaanslagen, kinderbijslag en paspoortverlenging. Voor veel Groningers is het volgens de Partij van de Zuinigheid, die in december besloot mee te gaan doen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen, 'pijnlijk' om op die manier steeds weer geconfronteerd te worden met een overheid waarvan ze het gevoel hebben dat het niet hun overheid is.

"Dat behoeft eigenlijk geen uitleg, maar voor de volledigheid: met de gaswinning heeft de overheid willens en wetens de veiligheid van de Groningers in gevaar gebracht. De laatste tien jaar, sinds de beving in Huizinge in 2012, toont de overheid dat het proces van herstel en compensatie bepaald niet de hoogste prioriteit heeft", stelt de Partij van de Zuinigheid in een bericht. "Met als veelzeggend dieptepunt de beschamende vertoning op 10 januari van dit jaar toen duizenden mensen urenlang in de kou moesten wachten voor het aanvragen van een subsidie voor woningverbetering met onvoldoende geld in de pot."

Wat de Partij van de Zuinigheid betreft zijn de recent door minister Kuipers aangekondigde plannen om de kinderhartchirurgie van Groningen naar de Randstad te verplaatsen wat dat betreft slechts een bevestiging van het beeld dat Groningen er voor de overheid enkel als wingewest toe doet. Daarom is het voor veel Groningers volgens PvdZ 'pijnlijk en onverdraaglijk' om verplicht te worden om via MijnOverheid te communiceren met de overheid.