Nieuws

Groninger (37) neergeschoten en zwaar gewond in winkel ouders in Hoogezand


Leestijd: 1 minuut

De Hoogezandster bevond zich samen met zijn ouders in hun zaak. Op dat moment kwamen twee onbekende mannen met bivakmutsen de winkel binnen.

Toen het duidelijk werd dat het om een overval ging, verzette de 37-jarige zich hiertegen. Al snel ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en de daders. Hierop werd er meerdere keren op de man geschoten. Hij raakte hierbij zwaar gewond. De daders gingen er rennend zonder buit vandoor. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Zijn gezondheidstoestand was gisteravond stabiel.

Getuigenoproep

Een zoektocht naar de daders bleef vooralsnog zonder resultaat. De politie heeft direct sporenonderzoek in en rondom de winkel verricht. Daarnaast heeft de politie in de directe omgeving een buurtonderzoek gehouden. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de overval hebben gezien. Als mensen de daders hebben zien wegrennen en/of iets kunnen zeggen over het uiterlijk van de overvallers, dan kunnen zij bellen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.