Nieuws

Man aangehouden voor dumpingen op snelweg A7

De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht op 28 juli en 1 augustus de snelweg A7 nabij Marum en Frieschepalen te hebben geblokkeerd. Ook wordt hij verdacht van brandstichting en overtreding van de Wet milieubeheer.


Leestijd: 1 minuut

Man aangehouden voor dumpingen op snelweg A7
Man aangehouden voor dumpingen op snelweg A7

Op de A7 ter hoogte van Marum zijn in de nacht van 31 juli op 1 augustus rond 03:00 uur pallets, afval en hout gedumpt. Daardoor ontstond een zeer gevaarlijke situatie. Tussen het gedumpte afval zit ook asbest. Drie dagen eerder, op 28 juli tussen 02:00 uur en 04:00 uur, botste ter hoogte van Frieschepalen een voertuig op het daar gedumpte afval. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

De recherche startte na de incidenten een breed onderzoek waaruit de man als verdachte naar voren kwam. De man, uit de gemeente Westerkwartier, wordt verhoord en het onderzoek gaat door.

Getuigen en camerabeelden gezocht

Vorige week is ook afval gedumpt op de A7 bij de afslag Midwolde/Leek en op de A32 bij Meppel. Ook daar hebben ongevallen plaatsgevonden. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan, ook naar deze dumpingen. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Informatie of beelden delen met de politie kan via het online tipformulier of via de opsporingstiplijn: 0800-6070.