Nieuws

Marjet Woldhuis (100% Groningen) stapt uit de politiek

Marjet Woldhuis stapt uit de politiek. Ze was jarenlang fractievoorzitter en raadslid voor 100% Groningen. Eind februari legde Woldhuis haar werkzaamheden als tijdelijk neer, maar vrijdag liet ze haar partij weten helemaal te stoppen.


Leestijd: 2 minuten

Marjet Woldhuis (100% Groningen) stapt uit de politiek
Marjet Woldhuis (100% Groningen) stapt uit de politiek

Woldhuis stopte in februari vanwege medische redenen en het herstel daarvan. Ze kwam tot rust en bezinning en besloot om haar politieke taken helemaal neer te leggen. “Het is een hectisch en druk leven om naast je gewone baan ook raadslid en fractievoorzitter te zijn in een grote gemeente. Je hebt daardoor nauwelijks tijd om stil te staan bij wat je aan het doen bent. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat ik sinds het onverwachte overlijden van de medeoprichter van 100% Groningen, Bert Dijkhuizen, nog altijd verdriet voel. Voor verwerking of loslaten was geen tijd”, zo schrijft Woldhuis. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
De Groningse politica stelt zich ook niet verkiesbaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. “Ik heb mij zeven jaar met hart en ziel ingezet voor Groningen en dit altijd met al mijn enthousiasme, passie en positieve energie gedaan. Het was voor mij echt een hele mooie tijd. Ik vind het geweldig om voor de inwoners van Groningen iets te hebben kunnen betekenen. Ik heb veel geleerd en leuke mensen leren kennen. En ik weet dat ik met vertrouwen mijn stokje over kan dragen aan mensen die zich wel voor de volle 100% kunnen inzetten voor Groningen.”

Stadspartij
100% Groningen is in 2016 opgericht door Woldhuis en Bert Dijkhuizen, als afsplitsing van de Stadspartij. Woldhuis zat zeven jaar in de gemeenteraad. Bij de vorige verkiezingen sleepte 100% Groningen twee zetels van de 45 binnen. 

Volgens de fractie van 100% Groningen worden de taken van Woldhuis definitief overgenomen door Yaneth Menger als fractievoorzitter.  “Als fractie zijn we ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben mogen meemaken. Ze stond aan het roer van een nieuw geluid, een nieuwe raadspartij én een drukke raadsfractie.

Haar toegankelijke opstelling heeft geleid tot de hechte fractie én steunfractie die we nu hebben. We zullen haar gezelligheid en scherpe opmerkingen ontzettend missen. Maar bovenal zijn we ontzettend trots op wat we samen met Marjet hebben neergezet!”