Nieuws

ME één keer in actie in Groningen; in hele provincie vier aanhoudingen

De ME is afgelopen nacht tijdens de jaarwisseling één keer in actie gekomen in de gemeente Groningen. De hulp van de politie was nodig om de brandweer haar werk te kunnen laten doen in de Jadestraat. In heel noord-Nederland is de politie regelmatig het doelwit geweest van geweld, zo meldt de politie Noord-Nederland vanmorgen.


Leestijd: 1 minuut

ME één keer in actie in Groningen;  in hele provincie vier aanhoudingen
ME één keer in actie in Groningen; in hele provincie vier aanhoudingen

In de stad Groningen, aan de Jadestraat/Barnsteenstraat, woedde vannacht een brand. De brandweer werd daar vervolgens geblokkeerd door een groep personen. De ME heeft ervoor gezorgd dat de brandweer z’n werk kon doen door de orde te herstellen.

Provincie Groningen

In Appingedam en Nieuwe-Pekela is de politie bekogeld met zwaar vuurwerk. Er werden vier aanhoudingen gedaan.

Rest van het Noorden

In de provincies Drenthe, Friesland, Groningen is de politie deze jaarwisseling regelmatig het doelwit geweest van geweld tijdens de jaarwisseling en is bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Hierbij zijn gelukkig geen politiemensen gewond geraakt. Ook politievoertuigen en het bureau in Dokkum hebben het moeten ontgelden. Door jongeren werd veel illegaal vuurwerk gebruikt (nitraat- en vlinderbommen) en er werden brandbommen/ molotovcocktails gebruikt. Verder werden weinig grote (illegale) samenkomsten gemeld, aldus de politie in het overzicht.