Nieuws

Medewerkers FC Groningen protesteren in Rotterdam: geen kaartverkoop uitwedstrijd

FC Groningen komt in actie. Niet zozeer op voetbalgebied, maar wel rond de verkoop van kaartjes voor uitwedstrijden. FC Groningen heeft namelijk besloten een actie van supporters te ondersteunen rond de wedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior.


Leestijd: 1 minuut

De supporters van FC Groningen hadden eerder opgeroepen tot een boycot van de competitiewedstrijd tegen Excelsior, vrijdagavond, als protest tegen de opgelegde vervoersregeling, namelijk een verplichte buscombi. De club ondersteunt deze actie en is – na raadpleging van de achterban – om die reden niet overgegaan tot kaartverkoop.

Om een duidelijk signaal af te geven aan de Rotterdamse overheid zal FC Groningen daarom reizen volgens het geldende protocol en enkel en alleen met personeel en clubfunctionarissen in het gastenvak plaatsnemen. Er zullen rondom deze wedstrijden geen plichtplegingen worden verricht.

Op deze manier wil de club aangeven als één blok achter het boycot van de supporters te staan en het standpunt verkondigen dat de verplichte buscombi voor de wedstrijd tegen Excelsior ‘een absurde en niet proportionele wijze van vervoer’ is.

Zo zullen leden van de Raad van Commissarissen, directie- en managementleden en overig personeel plaatsnemen in het gastenvak op Woudestijn. Er wordt nog bekeken of ook niet inzetbare spelers eventueel kunnen aansluiten bij dit protest. Waar clubfunctionarissen normaal gesproken rondom wedstrijden plichtplegingen verrichten, zullen er vrijdagavond geen werkzaamheden worden verricht.

De buspassagiers zullen vrijdag 23 maart exact het reguliere protocol volgen dat door de opgelegde vervoersregeling van kracht is. Dit betekent dus ook dat de club geen gebruik zal maken van bestuurskaarten, sponsorkaarten en kaarten voor niet inzetbare spelers en/of familieleden van spelers op overige tribunedelen. Met de actie hoopt FC Groningen in de toekomst voor haar fans meer soepele vervoersregelingen naar uitwedstrijden te kunnen bewerkstelligen.