Nieuws

Melissa van Hoorn beoogd opvolger van Nienke Homan

Melissa van Hoorn wordt door de Statenfractie van GroenLinks voorgedragen als nieuwe gedeputeerde voor de provincie Groningen. Zij is hiermee de beoogd opvolger van Nienke Homan, die in december vertrok uit het provinciebestuur.


Leestijd: 1 minuut

Melissa van Hoorn beoogd opvolger van Nienke Homan
Melissa van Hoorn beoogd opvolger van Nienke Homan

Binnen het college zal Van Hoorn verantwoordelijk worden voor cruciale en toekomstgerichte onderwerpen als de energietransitie, klimaatadaptatie, watermanagement en het Nationaal Programma Groningen.

Van Hoorn zit sinds de verkiezingen van 2019 namens GroenLinks in de Provinciale Staten van Groningen en was in de periode daarvoor lid van de steunfractie. Binnen de fractie fungeerde zij als vicefractievoorzitter en was zij woordvoerder op onder andere de dossiers klimaatadaptatie, zoutwinning, Ring Zuid en diversiteit en inclusie. Naast haar politieke activiteiten heeft Van Hoorn vanuit haar achtergrond als milieukundige gewerkt als leidinggevende bij o.a. het Waterschap Noorderzijlvest en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe. 

De fractie van GroenLinks is verheugd met de kandidatuur van Van Hoorn. Haar kennis en ervaring geven haar de nodige bagage om de duurzame, toekomstgerichte ontwikkeling van Groningen verder vorm te geven. Met veel trots draagt de GroenLinks-fractie Melissa daarom voor als nieuwe gedeputeerde.