Nieuws

Minder bussen dan normaal in Groningen door staking, reisplanner is overbelast 

Vanwege een staking rijden er donderdag minder bussen in het streekvervoer dan normaal. De treinen rijden wel volgens de gebruikelijke dienstregeling. De reisplanner van Arriva kan niet worden gebruikt omdat het systeem overbelast is geraakt.


Leestijd: 1 minuut

Minder bussen dan normaal in Groningen door staking, reisplanner is overbelast 
Minder bussen dan normaal in Groningen door staking, reisplanner is overbelast 

Verschillende reizigers geven donderdagochtend tegenover RTV Noord aan dat ze geen last ondervinden van de staking. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe groot de omvang van de staking is, maar er rijden minder bussen dan normaal. De treinen in het noorden rijden wel gewoon, net als de snelbus tussen Groningen en het Duitse Leer. 

Op Twitter meldt Arriva donderdagochtend dat de reisplanner niet up-to-date is voor het busvervoer vanwege een overbelasting van het systeem. Reizigers wordt geadviseerd om alternatief vervoer te regelen als zij met de bus moeten. De reisinformatie voor de trein is wel bijgewerkt.

https://twitter.com/Arriva_NL/status/1615950980029243393

Ook Qbuzz geeft een negatief reisadvies af en adviseert reizigers om zowel donderdag als vrijdag alternatief vervoer te zoeken, maar er rijden volgens de vervoersmaatschappij wel bussen. "Zodra een rit uitvalt door de staking, melden we dat meteen zodat dat bij 9292 en op de panelen bij de bushalte zichtbaar is", zegt een Qbuzz-woordvoerder tegen RTV Noord. 

Volgens Qbuzz en Arriva wordt pas later op donderdagochtend duidelijk welke chauffeurs zich bij de staking aansluiten. De treinen van NS rijden gewoon volgens de gebruikelijke dienstregeling.