Nieuws

Minder patiënten op Groningse IC’s; lichte stijging van aantal geteste besmettingen

Het aantal patiënten met corona op één van de IC’s in Groningen is verder gedaald naar ongeveer 45. Vrijdag waren dat er nog 54. Het aantal positief geteste besmettingen is sinds vrijdag gestegen met elf van 299 naar 310. Er werden twee Groningse patiënten opgenomen in het ziekenhuis.


Leestijd: 1 minuut

Minder patiënten op Groningse IC’s; lichte stijging van aantal geteste besmettingen
Minder patiënten op Groningse IC’s; lichte stijging van aantal geteste besmettingen

Het aantal besmettingen nam dus opnieuw licht toe. Met 310 besmettingen is Groningen voor 0,9 procent verantwoordelijk voor het totale aantal geteste coronapatiënten in Nederland. Daarmee is Groningen nog steeds de minst getroffen provincie van het land, gevolgd door Drenthe (389 besmettingen / 1,2 procent) en Friesland (466 besmettingen / 1,4 procent). 

Twee Groningers in het ziekenhuis
Tot en met maandag waren er 67 Groningse patiënten met corona in het ziekenhuis opgenomen. Nadat het aantal dagenlang op 65 bleef steken, zijn onlangs nog twee personen uit de gemeente Oldambt opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal sterfgevallen van Groningse patiënten is blijven steken op tien.

Minder patiënten op de IC
In de provincie Groningen lagen tot maandag ongeveer 103 coronapatiënten in het ziekenhuis. Een aanzienlijk deel daarvan komt uit andere regio’s. Vrijdag lagen nog 127 patiënten in het ziekenhuis. Het aantal zieken op een speciale verpleegafdeling daalde tussen vrijdag en zondag van 73 naar ongeveer 58. Het aantal IC-patiënten daalde van 54 naar ongeveer 45. 

Landelijke cijfers
In het hele land steeg het aantal geteste besmettingen tussen vrijdag en maandag met 2.956 naar 33.405. Het aantal ziekenhuisopnames nam in drie dagen toe met 314 naar 9.779. Er werden in het weekend 292 nieuwe sterfgevallen geregistreerd, waarmee het totaal nu op 3.751 staat. Er liggen nu 1.158 patienten op een IC-bed en dat zijn er 77 minder dan vrijdag (1.235).

 Daarbij moet worden aangetekend dat uit CBS-cijfers blijkt dat het werkelijke aantal coronadoden mogelijk een keer zo hoog is, omdat lang niet iedereen wordt getest. Ook vindt op dinsdag vaak een correctie plaats van de overlijdensaantallen, omdat die vaak laat worden doorgegeven aan het RIVM.