Nieuws

Mirjam Wijnja volgt Glimina Chakor op als lijsttrekker GroenLinks Groningen

Mirjam Wijnja is voorgedragen als lijsttrekker voor GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Ze volgt daarmee Glimina Chakor op, die zich niet opnieuw beschikbaar stelde als lijsttrekker.


Leestijd: 1 minuut

Mirjam Wijnja volgt Glimina Chakor op als lijsttrekker GroenLinks Groningen
Mirjam Wijnja volgt Glimina Chakor op als lijsttrekker GroenLinks Groningen

Mirjam Wijda is op dit moment fractievoorzitter voor GroenLinks in de Groningse gemeenteraad. De kandidatencommissie onder leiding van voormalig kamerlid Wim-Jan Renkema draagt Wijnja voor als lijsttrekker.

Dinsdag 9 november vindt een algemene ledenvergadering plaats waarin de lijst voor de raadsverkiezingen door de leden definitief wordt vastgesteld.

Mirjam Wijnja was voor de herindeling fractievoorzitter van de GroenLinksfractie in Ten Boer en werd bij de vorige raadsverkiezingen in 2019 gekozen op de tweede plek van de lijst. Toenmalig lijsttrekker Glimina Chakor werd wethouder en Wijnja vervolgens fractievoorzitter.

Ze heeft zin om als lijsttrekker de verkiezingscampagne in te gaan: “Ik kijk uit naar de verkiezingscampagne en de volgende raadsperiode. We hebben succesvolle jaren achter de rug en ik wil me weer inzetten voor een fantastisch resultaat in 2022.”

Van de huidige fractie is nóg een aantal leden terug te vinden op hoge posities op de conceptlijst voor 2022. De commissie adviseert de raadsleden Jeffry van Hoorn en Ceciel Nieuwenhout op plek 2 en 3. Oudgediende Benni Leemhuis, raadslid sinds 2010, wordt door de kandidatencommissie voor plek 4 voorgedragen.

Hoogste nieuwkomer op de lijst is Elte Hillekens op plek 5. Elte was voorzitter van de GroenLinks jongerenorganisatie DWARS in Groningen en is de campagneleider voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.