Nieuws

Musselkanaal wordt geteisterd door exploderende projectielen

Musselkanaal wordt geteisterd door een onbekende persoon die met regelmaat zelfgemaakte projectielen tot ontploffing brengt. Dat vermoedt de politie Groningen nadat dinsdagavond een 34-jarige man uit Nieuw Buinen aan zijn hand gewond raakte toen hij na een explosie werd geraakt door een stuk rondvliegend metaal. Dat maakte de politie woensdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

De man stond tot de explosie nietsvermoedend bij een buurtcentrum met anderen te praten. Volgens een politiewoordvoerder heeft hij geluk gehad. ,,Het metaal was door de klap helemaal verwrongen. Het was anders afgelopen als hij in zijn gezicht of op vitale lichaamsdelen was geraakt”, aldus de zegsman.

De laatste tijd zijn er regelmatig harde knallen te horen in de buurt van Ceresdorp, dat vlakbij Musselkanaal ligt. Buurtagenten hebben onderzoek gedaan naar de herkomst van de knallen, maar dat leverde niks op. Tot nu toe werden de explosies afgedaan als vuurwerk. Nu er een gewonde is gevallen, neemt de politie de zaak hoog op.

Buurtagenten nemen de zaak opnieuw onder de loep in een uitgebreid onderzoek. De politie wil graag weten wie voor de explosies verantwoordelijk is en roept getuigen op om zich te melden. De man is aan zijn verwondingen door een dokter behandeld. Het stuk verwrongen metaal is in beslag genomen en wordt door de forensische dienst onderzocht.

+++++++++++++++

GRONINGEN NU OOK OP TWITTER:

Alleen de Groningse feiten die er werkelijk toe doen. Nu ook via Twitter. Aanmelden voor Twitter kan via deze link. Heb je al een Twitteraccount, dan kun je de GIC  volgen op twitter.com/gic_nl.