Nieuws

 “Niet alleen geld naar ‘highlights’ , maar ook naar buitenwijken Groningen!”

“Wij praten te veel, maar we doen te weinig. Dat geldt ook voor de gemeente. De stad doet het geweldig, maar laat ook een paar zaken liggen. Laten we daar wat aan gaan doen. Er moet niet alleen geld naar de ‘highlights’, maar ook naar de buitenwijken”. Dat zei de Groningse architect Jurjen van der Meer bij de toekenning van de erepenning van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Van der Meer sprak donderdag tijdens een stadsdiner in het Groninger Forum ter gelegenheid van de opening van het Let’s Gro Festival

Volgens Van der Meer staat Groningen er om bekend dat er onder leiding van architecten en wethouders regelmatig grote ingrepen zijn geweest om de stad beter te maken: van Berlage en Mulock Houwer tot en met Ypke Gietema.

Ook de huidige tijd vraagt in de ogen van Van der Meer weer om architecten en bestuurders met durf, visie en hart voor de stad. Hij riep de huidige wethouder voor ruimtelijke ordening Rik van Niejenhuis (PvdA) op om dat ook te doen.

“Maak een groot, heldhaftig plan! Maak een groen en meeslepend plan voor de stad, en verbindt bijvoorbeeld het Suikerterrein met de binnenstad, en besteedt ook meer aandacht aan de buitenwijken”, zo betoogde hij.