Nieuws

Nieuw distributiecentrum ALDI op Westpoort officieel geopend

Het nieuwe distributiecentrum van ALDI op bedrijventerrein Westpoort in Groningen is een feit. Het gebouw is al sinds oktober operationeel, maar werd vanochtend, op vrijdag 4 november, officieel geopend. Een heftruck reed door een haag van ballonnen en ‘knipte’ het lint door. Het distributiecentrum is bijna 38.000 vierkante meter. Er vertrekken dagelijks 50.000 dozen met producten naar de 77 filialen die het distributiecentrum bevoorraadt.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw distributiecentrum ALDI op Westpoort officieel geopend
Nieuw distributiecentrum ALDI op Westpoort officieel geopend

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Er is 16 maanden gewerkt aan het distributiecentrum, en vervangt het distributiecentrum in Drachten. “We hebben gekozen voor Groningen omdat de ligging aan de A7 ideaal is om al onze filialen efficiënt te kunnen bevoorraden”, zegt Simon Plümer, managing director van Aldi Groningen B.V. Vanuit het distributiecentrum worden 77 filialen in Noord-Nederland bevoorraad. Het gaat daarbij om filialen in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Dagelijks worden 29 ALDI-vrachtwagens twee keer ingeladen om de winkels te voorzien van producten. 

Ook de gemeente Groningen is blij met de komst van het distributiecentrum, vertelt directeur Economische Zaken van de gemeente Groningen, Diderik Koolman. “De gemeente Groningen is erg blij met de werkgelegenheid voor ruim 200 medewerkers in diverse functies bij dit distributiecentrum van ALDI. Dat ALDI voor Westpoort heeft gekozen laat het belang van dit bedrijventerrein voor de logistieke sector zien.”

Duurzaam

Naast efficiëntie is er bij de bouw ook rekening gehouden met duurzaamheid. Het gebouw heeft 5.554 zonnepanelen op het dak die het gebouw voorzien van energie. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koelinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

Lichtvervuiling

In de afgelopen weken kwam er kritiek op het distributiecentrum, omdat er ‘s nachts overlast zou zijn door een ‘zee aan kunstlicht’. Vooral buren klaagden erover. “Inmiddels hebben we de verlichting van het filiaal op 10 procent gezet”, vertelt Plümen. “Ook blijven we hierover in gesprek met de gemeente. We willen aan de ene kant een veilige werkomgeving aan onze medewerkers bieden, en aan de andere kant een goede relatie met onze buren onderhouden. Daar zoeken we een middenweg in.” De verlichting staat nu doordeweeks tussen 20.00 en 05.30 lager, en in het weekend tussen 16.30 en 05.30.