Nieuws

Nieuwe Groningse coldbrew koffie valt internationaal in de prijzen

Titus, van de Drunken Monkey Limoncello Peize en Gezinus, mede-eigenaar van Wadapartja Groningen, introduceren samen Nõla: en eigentijdse cold brew coffee spirit. Het drankje heeft eind november al een Gouden Medaille gewonnen tijdens een Europe Trophy in Luxemburg, een internationale wedstrijd voor wijn en sterke dranken.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Groningse coldbrew koffie valt internationaal in de prijzen
Nieuwe Groningse coldbrew koffie valt internationaal in de prijzen

Het afgelopen jaar hebben Titus en Gezinus gewerkt aan de nieuwe drank in het smaakatelier in Peize. De blend bestaat uit huisgemaakte cold brew coffee met witte rum en een klein beetje suiker. 

Duurzame koffiebonen

De koffiebonen zijn gebrand in Groningen door Koffiestation en zijn van duurzame afkomst. De verschillende koffiesoorten die gebruikt worden mogen allemaal specialty coffee genoemd worden, wat de hoge kwaliteit garandeert. De smaak zal blijven evolueren, doordat elke oogst anders is. Gezinus: “Juist ambacht en duurzaamheid spreekt ons enorm aan om een hedendaagse drank te maken met een verhaal.”

Digestief

Een basis van witte rum waar koffiebonen op gelegen hebben, maakt de cold brew volgens de makers een perfect drankje om je maaltijd mee af te sluiten of een mix te maken. “Een digestief in een mooi groot glas met ijsklontjes. Dus thuis aan tafel, in je luie stoel, tijdens de mid-winter barbecue of in je favoriete restaurant; in alle gevallen ijskoud voor een warm maar opgewekt gevoel.”

Nõla zal de komende tijd beschikbaar komen bij verschillende slijters en webwinkels. Via het Instagram account @nola.coldbrew worden nieuwe verkooppunten bekend gemaakt.