Nieuws

“Nieuwe popzaal bouwen op Suikerterrein is geen goed idee”, aldus Spot Groningen

Spot Groningen, de theater- en concertorganisatie voor Stadsschouwburg en Oosterpoort, vindt dat mocht de gemeente een nieuwe popzaal willen laten bouwen, deze het beste ook achter het Hoofdstation gebouwd kan worden. Dat is beter dan op het Suikerterrein. Dat staat in een reactie van directeur Nynke Stellingsma van Sport Groningen op de vrijdag gepresenteerde plannen voor de realisatie van een Nieuwe Poort, als opvolger van de Oosterpoort.


Leestijd: 2 minuten

Volgens deze plannen wil de gemeente Groningen een Nieuwe Poort het liefste achter het Hoofdstation, maar is er nog wel nader onderzoek nodig. Bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om een popzaal op het Suikerterrein te realiseren. Maar dat laatste vindt Spot Groningen geen goed idee.


Dat staat in onderstaande verklaring van directeur Nynke Stellingsma:

“Ik ben blij met dat het college opnieuw bevestigd heeft dat het stationsgebied de ideale plek is. Dat komt ook uit de rapporten naar voren. Ook vanuit onze optiek is de best denkbare locatie voor groei. Het is ook goed dat het college de maatschappelijke en economische waarde erkent. En ook de partijen ESNS, NNO, onze onderwijspartners en de ondernemers onderschrijven dit.

En over splitsen gesproken; in ieder geval gaat de voorkeur uit naar binnenstad en wordt de Suiker als te ver weg ervaren, dat geldt wat ons betreft natuurlijk ook voor de popzaal. Daarbij is het niet efficiënt, ook uit de rapporten blijkt dat alles bij elkaar bij het station het beste is.”

“Vanuit onze optiek is het inhoudelijk en voor de businesscase de beste optie. Soms lijken dingen goedkoper, maar zijn het in de bedrijfsvoering en efficiency veel duurdere oplossingen. Dat kan eigenlijk iedereen bedenken, je moet dan alles twee keer doen: denk aan loadingdocks, beveiliging etc.”

“Voor het beste muziekcentrum zijn we er acht jaar geleden mee begonnen om plannen te ontwikkelen. We vinden het jammer dat 2030 niet gehaald kan worden. Daar wordt het niet goedkoper van. Het betekent ook dat we nog meer kosten moeten maken aan De oosterpoort maar ook dat we als SPOT en ESNS niet zo snel kunnen groeien als we zouden willen. We gaan dit jaar door de grens van 400.000 bezoekers. We hebben steeds meer problemen om de geweldige acts die we kunnen krijgen een plaats te bieden en we lopen niet meer in de pas met de groei van onze stad en omgeving.”