Nieuws

Nog geen handjevol besmettingen van corona in één week

Het aantal positief geteste besmettingen van het coronavirus in de provincie Groningen is in één week gestegen van 344 naar 348. Sinds vorige week zaterdag steeg het aantal overledenen met één naar vijftien. Het aantal ziekenhuisopnames nam in diezelfde tijd toe met één naar 74.


Leestijd: 1 minuut

Nog geen handjevol besmettingen van corona in één week
Nog geen handjevol besmettingen van corona in één week

In de provincie liggen nog 66 coronapatiënten in het ziekenhuis. Het gaat om 23 patiënten die op de intensive care liggen. Een deel van de patiënten komt uit andere regio’s. 

Uit de cijfers van de GGD Groningen en het RIVM blijkt dat het virus zich in de provincie Groningen maar mondjesmaat verspreid. De GGD meldt dan ook dat de verspreiding zich lijkt te stabiliseren. Toch wordt niet uitgesloten dat er nieuwe besmettingen bijkomen in de komende dagen of weken. 

Het kabinet heeft maatregelen versoepeld, maar de GGD benadrukt dat je wel alert moet blijven en de maatregelen in acht blijven nemen of het virus geen tweede kans te geven. 

Ook in de rest van het land is een dalende trend te zien als het gaat om het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens. Op dit moment liggen er nog 541 coronapatiënten op de intensive care.