Nieuws

Nog steeds geen kerstboom voor Grote Markt: ‘de tijd dringt’

Dé kerstboom is nog steeds niet gevonden. Louis van der Tuin van de Groningen City Club gaat elk jaar op zoek naar een geschikte kerstboom voor op de Grote Markt, maar dit jaar wil de zoektocht maar niet vlotten. Ondertussen begint de tijd te dringen, want áls er een boom gevonden wordt, moet er ook nog een kapvergunning worden aangevraagd.


Leestijd: 1 minuut

Van der Tuin deed in juli van dit jaar al zijn eerste oproep: wie heeft er nog een geschikte boom in de tuin staan? Geschikt, dat wil zeggen: minimaal 20 meter hoog, mooi vol en vrijstaand. Dat laatste heeft een reden: “bomen die niet vrij hebben gestaan, hebben vaak kale plekken.”

Na die eerste oproep kwam er maar een handjevol meldingen binnen. Een tweede oproep, onlangs in het Dagblad van het Noorden, leverde iets meer reacties op. Dé perfecte boom zat er volgens Van der Tuin nog niet tussen, maar hij is wel bij eentje wezen kijken. “Dat was een mooie boom hoor, maar ik was nog niet helemaal overtuigd.”

Zenuwachtig wordt Van der Tuin nog niet. “We vinden echt wel een mooie. En eventueel hebben we de tweede keuze van vorig jaar ook nog achter de hand.” En een boom kopen, is dat ook nog een optie? “Nee, dat loopt echt enorm in de papieren. Dan heb je het echt over duizenden euro’s.”

De zoektocht gaat dus gewoon verder. Mensen die nog een mooie boom hebben staan die ze toch al wilden kappen, kunnen een mailtje sturen naar louis@kerstboomgcc.nl. De kerstboom krijgt uiteindelijk een plekje op de Grote Markt, voor het Stadhuis.