Nieuws

Nog zeven coronapatiënten in een Gronings ziekenhuis; aantal besmettingen stabiel

Er liggen nog zeven patiënten met corona in één van de Groningse ziekenhuizen. Dat zijn er twaalf minder dan een week eerder, zo blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg. Het aantal besmettingen in de provincie Groningen is nog steeds stabiel.


Leestijd: 1 minuut

UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik
UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik

Er liggen geen coronapatiënten meer op een Groningse IC-afdeling. Dat was ook een week geleden zo, hoewel op 29 mei de statistieken lieten zien dat er toch een patiënt op een Groningse IC heeft gelegen. 

Ook het aantal patiënten met corona op een verpleegafdeling heeft afgelopen week een piek laten zien. Op 27 mei ging het om 19 patiënten en op 29 mei ging het ineens op 25 patiënten. Dat aantal daalde daarna dus weer vrij hard. 

Aantal besmettingen
Sinds het uitbreken van het coronavirus zijn in de provincie Groningen 356 mensen positief getest. Dat zijn er twee meer dan een week eerder. Van het totale aantal zijn er 188 werkzaam in de zorg. Zeventien patiënten overleden aan het virus. Het werkelijke aantal patiënten ligt overigens hoger, omdat niet iedereen is getest. 

Testen in de testlocatie
In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn sinds medio maart in totaal inmiddels 2540 personen getest, waarvan 100 positief (3,9%). Afgelopen week zijn in totaal 330 personen getest op de testlocatie waarvan er 1 positief is bevonden. 

Vanaf 1 juni kan iedereen met corona gerelateerde klachten zich laten testen. In Groningen zijn gisteren 218 personen getest op het COVID-19 virus. Woensdag waren er om 15.00 uur 210 mensen getest of stonden nog in de planning voor vandaag. 

Blijf alert
De GGD waarschuwt om alert te blijven. “Het is nog steeds belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden blijven van belang. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”