Nieuws

Noorderzon kondigt eerste voorstelling aan voor komende zomer

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society kondigt de eerste voorstelling aan voor komende zomer. De Hongaarse danseres, choreograaf en producent Jenna Jalonen en haar gezelschap SUB.LAB.PRO maken onderdeel uit van het internationale hoofdprogramma in augustus.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Daniel Domolky
Foto | Daniel Domolky

“7 dansers, 1 cirkel: RING beweegt zich met gemak van eeuwenoude volksdansen naar moderne ravecultuur”, zo luidt de aankondiging van de voorstelling. “Vol kracht en emotie werpt deze groep jonge vrouwen een nieuw licht op de heilige energie van de cirkel, waarin de dans niet alleen een fysieke handeling is, maar ook een spirituele verbinding. Een hedendaags eerbetoon aan de voorouders van de dans.”

De voorstelling die in 2021 gecreëerd werd, werd bekroond met de Rudolf Laban Award en is nu voor het eerst in Nederland te zien.

Noorderzon

De 34e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 22 augustus tot en met zondag 1 september. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaags festival met een internationaal, nationaal en lokaal programma. Noorderzon presenteert onder meer theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma.

Elke maand maakt de organisatie meer van het programma bekend.