Nieuws

Nu dan toch ook twee coronabesmettingen in Groningen

Een 62-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela en een 21-jarige vrouw uit de gemeente Groningen zijn besmet met het Coronavirus. Dat heeft de GGD woensdagavond bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

De 21-jarige studente uit de stad Groningen was in de week van 20 tot 29 februari in Noord-Italië. De GGD bevestigt dat de studente niet lid is van Vindicat, dat een week later met zo'n 900 studenten op een wintersportreis was in Noord-Italië. 

Daarnaast betreft het een vrouw van 62 jaar uit Nieuwe Pekela waar het onderzoek naar de bron nog loopt. De GGD heeft laten weten dat het relatief goed gaat met de patiënten. Het is niet bekend of ze in thuisisolatie verblijven of dat de vrouwen in het ziekenhuis liggen. 

GGD Groningen onderzoekt wat de bron van de besmetting is en met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen. 

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. "Door deze maatregelen proberen we de kans te verkleinen dat de ziekte zich in Groningen verder kan verspreiden", aldus de GGD. 

Groningen was dagenlang de enige provincie in Nederland waar nog geen geteste besmetting van het Coronavirus was. 

Medische opleidingen stilgelegd
Het UMCG maakte woensdagavond ook bekend dat het alle onderwijsactiviteiten stillegt tot 4 april. Dat betekent dat studenten 
van de opleidingen geneeskunde, tandheelkunde en bewegingswetenschappen vanaf donderdag thuis moeten blijven. Op die manier hoopt het ziekenhuis dat het personeel niet via de studenten wordt besmet. 

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid of de website van het RIVM.