Nieuws

Onderzoek leidt naar vangst duizenden kilo’s illegaal vuurwerk

De politie Noord-Nederland heeft na invallen in twee woningen in Slochteren een online vuurwerkhandel opgerold. In totaal is er voor duizenden kilo’s aan illegaal vuurwerk in beslag genomen.


Leestijd: 1 minuut

Jaarwisseling: vier aanhoudingen provincie Groningen; Friesland onrustiger
Jaarwisseling: vier aanhoudingen provincie Groningen; Friesland onrustiger

In de woning van twee mannen van 20 en 37 jaar uit Slochteren vond de politie ongeveer 300 kilo professioneel vuurwerk, vuurwapens, munitie, knalpatronen en pepperspray.

Op basis van informatie die op telefoons en computers werd aangetroffen, werd later de leverancier, een 29-jarige man uit Enschede, aangehouden. Deze leverancier had in totaal 2.000 kilo professioneel vuurwerk in zijn bezit. Een vierde verdachte, een 25-jarige man uit Terschelling, werd een dag later aangehouden. Hij had nog vijf kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit.

Op basis van de gegevens die op de computer werden gevonden, werden ook nog elf andere adressen bezocht. Bij zoekingen in woningen vonden agenten in Hoogezand-Sappemeer, Haren, Kolham, Schildwolde en Leeuwarden nog eens in totaal 90 kilo professioneel vuurwerk. Bovendien werden ook een luchtbuks en een enkel- en een dubbelloops geweer aangetroffen. De vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.