Nieuws

Onderzoek naar mogelijke verkoop Biotoop en Hortus door RUG aan gemeente

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en gemeente Groningen onderzoeken de komende maanden of het terrein van De Biotoop en de Hortus Botanicus in Haren door de RUG aan de gemeente kan worden verkocht.


Leestijd: 1 minuut

Overname Biotoop en Hortus in hoofdlijnen akkoord
Overname Biotoop en Hortus in hoofdlijnen akkoord

Beide partijen zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de intentie om samen tot (ver)koop te komen. Als er overeenstemming wordt bereikt, dan is het streven om uiterlijk eind dit jaar een verkoopovereenkomst aan de gemeenteraad voor te leggen.

De RUG heeft de gemeente laten weten De Biotoop en de Hortus Botanicus in Haren in principe te willen afstoten. Dit omdat het terrein niet meer in gebruik is voor onderwijs en onderzoek. Het gaat om het terrein van het voormalig Biologisch Centrum van zo’n 8 hectare groot met onder andere de Biotoop en de Hortus Botanicus Haren, van zo’n 20 hectare.

De gemeente gaat de komende maanden in gesprek met de belangrijkste belanghebbenden zoals Carex, Stichting Behoud Groene Hortus, Stichting Het Groninger Landschap en Vereniging Vrienden van de Hortus ‘Henricus Munting’.

Terrein blijft voorlopig zoals het is

Wat het college van B&W betreft, blijft het terrein van De Biotoop en de Hortus Botanicus voorlopig zoals het is. “Op dit moment zijn we nog niet bezig met de lange termijn. Op het moment dat we wel naar de toekomst gaan kijken, doen we dat zeker samen met de huidige gebruikers, medewerkers, vrijwilligers, bewoners, huurders, omwonenden en andere Harenaren”, aldus wethouder Roeland van der Schaaf.