Täuber zou ontslagen zijn omdat ze zich uitsprak tegen discriminatie van vrouwen aan de universiteit. Ook bekritiseerde ze het diversiteitsbeleid van de universiteit, waarvan ze vindt dat het averechts werkt.
De kritiek viel zo slecht bij Täubers superieuren dat de universiteit haar uiteindelijk ontsloeg. De rechter keurde het ontslag goed, vooral omdat de arbeidsrelatie inmiddels te zeer was verstoord. Tegen die uitspraak gaat Täuber nu in hoger beroep.
Täuber krijgt sinds haar ontslag veel steunbetuigingen. Zo schreven twaalf wetenschappers van het Centre for Gender Studies aan de RUG een open brief om hun steun te betuigen. Ze riepen het bestuur van de RUG op het ontslag terug te draaien.
Ook studenten uiten hun kritiek tegen het ontslag. Een groep studenten protesteerde woensdag 23 maart in het academiegebouw. Ook kreeg collegevoorzitter Jouke de Vries van de RUG dinsdag 22 maart een petitie met ruim 3.500 handtekeningen overhandigd waarin wordt geëist dat het ontslag terug wordt gedraaid. Daarnaast is er een crowdfundingsactie opgezet om een hoger beroep te financieren. Daarmee is inmiddels meer dan 26.000 euro voor opgehaald.
Nieuws
Ontslagen RUG-docent Susanne Täuber in hoger beroep
Susanne Täuber, de recent ontslagen RUG-docent, gaat in hoger beroep. Dat heeft Täuber zaterdag aan verschillende media laten weten.
Leestijd: 1 minuut