Nieuws

Ook komend weekend geen treinen van en naar Groningen

Ook komend weekend rijden er geen treinen van en naar station Groningen. In plaats daarvan worden er, evenals vorig weekend, bussen ingezet. Er rijden geen treinen omdat er zowel aan het spoor als op het station gewerkt wordt in het kader van het project Groningen Spoorzone.


Leestijd: 1 minuut

'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'
'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'

Niet alleen het spoor naar Assen en Veendam/Winschoten/Weener is komend weekend gestremd, er rijden zaterdag en zondag ook geen treinen maar bussen naar Zuidhorn, Delfzijl of Roodeschool/Eemshaven. Daarmee rijdt er komend weekend geen enkele trein vanaf Groningen.

ProRail is deze weekenden onder andere bezig met het inkorten van sporen en de beveiliging van het spoor op het station.

Volgens Groningen Bereikbaar waren er vorig weekend weekend, toen er ook geen treinen reden, veel reizigers die met de treinvervangende bussen wilden reizen. Hierdoor was het druk op het station. Om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, kunnen er maar 15 passagiers per bus mee. “Het is niet de bedoeling dat er massaal met het openbaar vervoer gereisd wordt door studenten die een weekendje naar huis gaan, of mensen die een dagje willen winkelen in de stad. Geef mensen met een vitaal beroep de ruimte in het openbaar vervoer”, aldus Groningen Bereikbaar.

Verbouwing station Groningen

De komende jaren wordt station Groningen verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Tijdens deze treinvrije periode wordt er gestart met voorbereidende werkzaamheden hiervoor. Zo worden enkele perronkappen en de winkelpanden op het perron verwijderd, worden er wat sporen ingekort en het bouwterrein ingericht.

Spoorplan Noord-Nederland

Station Groningen wordt naast de toegangspoort tot de regio het visitekaartje van de stad. In 2023 is het werk klaar. Het project Groningen Spoorzone is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland; sneller reizen in Noord-Nederland en naar de Randstad door meer treinen, betere overstap, nieuwe verbindingen en sneller rijden.