Nieuws

Oprit vanaf rotonde Laan Corpus den Hoorn naar Ring West en Julianaplein vijf weken dicht

Van zondag 1 oktober 22.00 uur tot maandag 6 november 06.00 uur kan het verkeer vanuit Drachten en vanaf de Laan Corpus den Hoorn geen gebruikmaken van de verbinding naar Ring West. Ook de toerit vanaf de rotondes bij het Stadspark naar Ring Zuid (Julianaplein) is dicht.


Leestijd: 2 minuten

Nachtafsluiting A7 Westpoort-Groningen

In de nacht van zondag 1 oktober 22.00 uur tot maandag 2 oktober 06.00 uur is de A7 volledig dicht vanaf Westpoort tot Groningen-West. De afsluiting geldt alleen voor verkeer richting Groningen. Vanaf maandag 2 oktober is de A7 wel volledig open, maar zijn de toeritten naar de westelijke ringweg dicht en is ook de verbinding vanaf de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn naar de zuidelijke ringweg afgesloten.

Omleidingen

Kom je vanuit de richting Drachten/Hoogkerk (A7) en wil je naar de westelijke ringweg van Groningen? Dan rijd je om via de overige ringwegen: Ring Zuid, Ring Oost en Ring Noord. Op onderstaande kaart is dat de gele route.

Verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn kan niet via de rotondes naar Ring West of Ring Zuid. Zij worden omgeleid via de toerit bij de Van Ketwich Verschuurlaan, de A28 op richting het Julianaplein (blauwe route).

Als je op de westelijke ringweg rijdt en je wilt richting Ring Zuid (Julianaplein/Hoogezand), dan wordt je eerst richting Hoogkerk (A7) geleid. Daar keer je om en via de A7 rijd je terug naar Groningen. Op de kaart hieronder is dit de groene route.

Nieuwe verbinding Drachten-Ring West

Het nieuwe Vrijheidsplein is volop in aanbouw. De nieuwe verbinding vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg is afgelopen zomer opengesteld voor verkeer. De toerit van Ring West naar de A7 is sinds 7 september in gebruik. Nu werkt aannemer Combinatie Herepoort aan de nieuwe verbinding vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar Ring West. Daarom is tot 6 november de huidige afrit naar de westelijke ringweg dicht. Op maandag 6 november gaat de nieuwe, definitieve verbinding open.

De volgende stap is de rechtstreekse verbinding vanaf Ring West naar Ring Zuid (Julianaplein). Die is naar verwachting in april 2024 klaar. Zo wordt het gehele Vrijheidsplein ongelijkvloers. Dat betekent dat de auto’s naar verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Elke verkeersstroom heeft zijn eigen rijbaan. Dat komt de doorstroming en de veiligheid ten goede.