Nieuws

Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van het onderzoek dood Els Slurink

De uitzending van Opsporing Verzocht van vanavond, dinsdag, staat grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood van Els Slurink. De psychologe werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar probeerde de politie meermaals de zaak op te lossen. Tot op de dag van vandaag is niemand aangehouden. De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 21.20 uur op NPO1.


Leestijd: 1 minuut

Moord Els Slurink vandaag en morgen behandeld in rechtbank
Moord Els Slurink vandaag en morgen behandeld in rechtbank

Sinds 18 januari vraagt de politie op verschillende manieren, lokaal en landelijk, aandacht voor de zaak in de hoop mensen te bereiken die belangrijke informatie hebben. Eerder onderzoek naar cold cases toont aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan. De politie denkt daarom dat er personen moeten zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. De politie stelt nu alles in het werk om met die mensen in contact te komen.

Opsporing Verzocht

Een extra lange aflevering van Opsporing Verzocht besteedt op 26 januari aandacht aan de zaak. Daarin een reconstructie van de laatste dag van het leven van Els Slurink. Nabestaanden vertellen wie Els was en welke impact haar plotselinge overlijden nog altijd heeft. En uiteraard licht de politie de laatste stand van zaken in het onderzoek toe.

Beloning

De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader(s).

Meer informatie over deze zaak is hier te vinden.