Nieuws

Oudste voetbalfan blaast 105 kaarsjes uit

Mevrouw Bien Bos-van der Laan blies maandag 105 kaarsjes uit. Daarmee is ze niet alleen de oudste inwoner van de gemeente Groningen, maar zonder twijfel ook de oudste FC Groningen-fan.


Leestijd: 1 minuut

De liefde voor FC Groningen begon toen ze in 1957 met haar echtgenoot verhuisde naar de Wielewaalflat in de Oosterparkwijk. Vanaf de vierde verdieping had ze een prachtig uitzicht over het oude FC Groningen-stadion.

Mevrouw Bien Bos-van der Laan volgt niet alleen FC op de voet, maar ook het Nederlands elftal. Ze woont inmiddels in zorgcentrum De Brink in Helpman en volgt vanaf daar, mét oranje hoedje op, het EK.

De jarige kreeg maandag bezoek van wethouder Carine Bloemhoff die haar namens de gemeente feliciteerde.

Mevrouw Bos-Van der Laan is op 1 juli 1919 geboren in Kloosterburen waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Tijdens de mobilisatie (Tweede Wereldoorlog) werkte ze in een kindertehuis op Schiermonnikoog. Daar werd het te gevaarlijk en haar volgende baan was in het oude Rooms Katholieke Ziekenhuis aan de Verlengde Hereweg. Daar heeft mevrouw haar man leren kennen. Haar laatste werkplek was bij de voormalige V&D op de Grote Markt waar ze 20 jaar heeft gewerkt.