Nieuws

Peperdure McLaren P1 van 1,1 miljoen euro maakt rondje door Groningen

Autoliefhebbers die mazzel hadden, keken vorige week dinsdag waarschijnlijk hun ogen uit. Een peperdure McLaren P1 van maar liefst 1,1 miljoen euro reed een rondje door de stad Groningen. Autoliefhebber en fotograaf Abel Klaassens werd getipt en hij kon een paar gave foto’s maken.


Leestijd: 1 minuut

Peperdure McLaren P1 van 1,1 miljoen euro maakt rondje door Groningen
Peperdure McLaren P1 van 1,1 miljoen euro maakt rondje door Groningen

De McLaren was in het Noorden voor een speciale trackday op het TT Circuit in Assen. “Ik wist dat deze auto daar zou zijn”, zegt Abel Klaassens. “Ik heb wat connecties waardoor ik ook wist dat de auto daarna even naar Groningen zou komen. En die kans ik ik natuurlijk niet missen, want een McLaren P1 is eigenlijk nooit te zien in Nederland.” 

De foto’s maakte Abel ergens in de stad Groningen. “Vanwege privacyredenen kan ik niet zomaar zeggen waar de foto’s zijn gemaakt. Ik heb wel in Reitdiephaven wat foto’s kunnen maken.” 

Abel maakt flink wat sier met de bijzondere foto’s op z’n Instagram-account. Dinsdag pikte zelfs FHM Magazine de foto’s op. Ze deelden de plaatjes op hun eigen account. Binnen enkele uren kwamen daar duizenden likes op. Ook andere autosites plaatsten de foto’s door. 

Van de McLaren P1 zijn slechts 375 exemplaren gemaakt. De auto is in 2013 gepresenteerd. Nog hetzelfde jaar was het model uitverkocht. De maximum snelheid van de P1 is 349 kilometer per uur. Binnen 2,8 seconden zit je op 100 kilometer per uur. Na 6,8 seconden zit je op 200 kilometer per uur. Uiteindelijk heb je 16,5 seconden nodig om 300 kilometer per uur te rijden. Het basismodel kon je kopen voor iets meer dan een miljoen. De gemiddelde verkoopprijs van een McLaren P1 is 1,2 miljoen euro. 

Meer foto’s van Abel Klaassens zien? Check z’n site!