Nieuws

Plan voor 2500 tot 5000 nieuwe woningen in Groningen

Groningen krijgt er een nieuwe stadswijk bij. Daarin komen 2500 tot 5000 nieuwe woningen. De gemeente heeft gisteren plannen gepresenteerd voor deze nieuwe, levendige wijk die gaat komen op het terrein van de oude Suikerfabriek en luistert naar de naam ‘Suikerzijde’.


Leestijd: 1 minuut

Rechter legt werkzaamheden Suikerzijde voorlopig stil
Rechter legt werkzaamheden Suikerzijde voorlopig stil

De nieuwe wijk wordt een nieuw levendig stadsdeel voor wonen, werken, leren en recreëren. De plannen werden gisteren gepresenteerd door wethouder Roeland van der Schaaf.

De Suikerzijde
Uiteindelijk kunnen in De Suikerzijde 2.500 tot 5.000 woningen komen. Omdat er veel vraag is naar stedelijke wonen, worden de eerste huizen in het noordelijk deel van het gebied gebouwd. Dat is het gebied boven het spoor Groningen-Leeuwarden, dichtbij de binnenstad.

Er komen naast woningen ook tal van maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Bovenal wordt De Suikerzijde groen, klimaatbestendig en duurzaam, met respect voor bestaande kwaliteiten op het gebied van erfgoed en ecologie. De gemeente is in 2018 al begonnen aan een structuurvisie, ene plan op hoofdlijnen.

Plan voor de inrichting van het gebied
In de infographic ‘Van schets naar schep’ (pdf 17,3 MB) staan alle stappen toegelicht die de gemeente voor de ontwikkeling van De Suikerzijde moet doorlopen.

Toelichting De Suikerzijde (geen ondertiteling) from Gemeente Groningen on Vimeo.