Nieuws

Politie onderzoekt vuurwapenincidenten AKerkhof en Grote Markt Groningen

De politie heeft afgelopen nacht een waarschuwingsschot moeten lossen bij een aanhouding van vier mannen op de Grote Markt in Groningen. Korte tijd later was er een melding van een schietincident aan het Akerhof.


Leestijd: 1 minuut

Rond half twaalf gisteravond ontving de politie een melding dat er gedreigd zou zijn met een vuurwapen aan de Grote Markt in Groningen. Bij aankomst trof de politie vier mannen aan die mogelijk met het incident te maken hadden. De politie had het vermoeden dat één van de personen een wapen bij zich zou hebben.

Op het moment dat de politie de mannen wilde aanhouden, volgden ze de aanwijzingen niet op en daarbij ontstond een mogelijk dreigende situatie. Daarop losten agenten een waarschuwingsschot en konden de vier mannen worden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het bureau bleek echter dat de mannen geen verdachte waren in dit incident en dat ze ook geen vuurwapen bij zich hadden. “We hebben de mannen gehoord als getuige en ze zijn vervolgens heengezonden”, aldus de politie in een persverklaring.

Akerkhof

Rond kwart voor twaalf vannacht kreeg de politie vervolgens een melding dat er geschoten zou zijn op het Akerkhof. Bij aankomst troffen de agenten geen verdachte en ook geen slachtoffer aan. Voor zover bekend is er ook niemand gewond geraakt.

Tot nu toe is er nog geen aanhouding verricht. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten. Daarnaast zoekt de politie getuigen die iets hebben gezien of gehoord rond dit tijdstip op de Grote Markt en/of het Akerkhof.

De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.