Nieuws

Politie verricht twee aanhoudingen na valse melding Herestraat

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee aanhouding verricht na een vermoedelijk valse melding over een dreigende situatie in de Herestraat. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Groningen en de gemeente Het Hogeland.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

De politie kreeg woensdagavond rond 18 uur een melding van een mogelijk dreigende situatie in de Herestraat. Gezien de aard van de dreiging werd meteen flink opgeschaald.

Er werd ter plaatse niets aangetroffen. Rond 21:15 uur gaf de politie het sein veilig en werd de Herestraat vrijgegeven. De politie zegt uit te gaan van een valse melding.

De twee aanhoudingen werden even na middernacht verricht. De twee jongens uit Groningen en Het Hogeland zitten nog vast er worden verhoord.

Impact op de omgeving

De politie zegt dat de melding een grote impact heeft op het veiligheidsgevoel van de omwonenden. In juli en september waren er ook al explosies in dit deel van de Herestraat. Maar, volgens de politie, is er op dit moment nog geen enkel signaal voor een verband tussen de dreigende melding van woensdagavond en eerdere geweldsincidenten in de Herestraat.