Nieuws

Provinciale subsidie voor aanleg van groen verlengd

De provinciale subsidie voor het aanleggen van groen op onder andere bedrijventerreinen en schoolpleinen wordt verlengd tot 1 december 2024. De subsidie kwam beschikbaar in mei en maakt deel uit van het programma Bos en Hout. Het doel van de subsidie is het vergroenen en het verbeteren van de biodiversiteit in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

De subsidieregeling Bos en Hout ondersteunt projecten rondom bosaanleg, het versterken van landschapselementen zoals houtwallen en heggen, en de vergroening van schoolpleinen. Grondeigenaren, scholen en organisaties kunnen financiële steun aanvragen. De regeling biedt ondersteuning voor zowel de aanleg als het onderhoud van deze groene elementen, met als doel een ecologisch en maatschappelijk waardevolle groene omgeving te creëren.

Naast een verlenging van de subsidie worden ook de subsidieplafonds voor drie onderdelen verhoogd. Het gaat dan om bosaanleg, lijnen in het landschap en vergroening van schoolpleinen. Door de verlenging krijgen aanvragers extra tijd om hun projecten in te dienen en gebruik te maken van de beschikbare middelen.