Nieuws

PvdA wil duidelijkheid over Merckt: "deze hoek verdient een bruisend stadshart vol ontmoeting"

De PvdA wil duidelijkheid over de invulling van Merckt, het markante witte gebouw aan de Grote Markt tegenover Cafetaria Snack Hoek. De benedenverdieping van het pand staat als sinds de oplevering in 2021 leeg.


Leestijd: 1 minuut

Verschillende plannen passeerden de revue: Een overdekte foodmarkt, kleine horecaconcepten, een koffiebranderij, een bierbrouwerij. Ze kwamen allemaal niet van de grond.

Rico Tjepkema, raadslid voor de PvdA, wil nu duidelijkheid van het gemeentebestuur over de invulling van het pand. “Merckt staat leeg en geeft een dode indruk. Dat is jammer voor de stad”, vindt Tjepkema. “Dit wil je niet op een punt dat vanaf de Oosterstraat, Vismarkt en Ebbingestraat de toegangspoort is voor het centrum. Deze hoek verdient een bruisend stadshart vol ontmoeting, het gemeentebestuur moet daarin stappen zetten.”

De PvdA vraagt het gemeentebestuur om tot een oplossing te komen. Ze willen dat de plek snel opgevuld wordt en een mooie bestemming krijgt. Tjepkema: “Dit is dé triple-A-locatie van Groningen. Wie wil hier nou niet zitten?”