Nieuws

Regen leidt tot vertraging werkzaamheden Van Ketwich Verschuurlaan

De vele regen van de afgelopen tijd heeft geleid tot vertragingen bij de asfaltwerkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan. De werkzaamheden duren daardoor nu tot 1 december en een ander deel van de werkzaamheden vindt nu pas volgend jaar plaats.


Leestijd: 1 minuut

Op de Van Ketwich Verschuurlaan, tussen de brug en de Vestdijklaan, wordt nieuw asfalt aangebracht. Ook het fietspad en het voetpad krijgen nieuw asfalt en nieuwe bestrating.

Door het natte weer duurt het asfalteren van de weg langer dan voorzien. De verwachting is nu dat de werkzaamheden van fase 1 op 1 december gereed zijn in plaats van op 20 november. Daarna is de hele weg weer beschikbaar.

De werkzaamheden die voor komend weekend gepland stonden zijn verplaatst naar begin volgend jaar. Hierbij zou de A28-onderdoorgang in beide richtingen gestremd worden.

Gemeente

Voor komend weekend heeft ook de gemeente Groningen werkzaamheden gepland bij de Van Ketwich Verschuurlaan. Deze werkzaamheden gaan wel door. De gemeente gaat lussen in de weg plaatsen. De werkzaamheden zijn van vrijdagavond 17 november (19.00 uur) tot maandagochtend 20 november (06.00 uur).

De Laan Corpus den Hoorn is dan in beide richtingen dicht tussen de Paterswoldseweg en de Van Ketwich Verschuurlaan. Door deze afsluiting én de bestaande afsluiting in één richting op de Van Ketwich Verschuurlaan, zijn beide opritten van Groningen-Zuid niet te bereiken en daardoor dicht. De afritten bij Groningen-Zuid blijven wel open, maar verkeer kan dan alleen in de richting van de Van Ketwich Verschuurlaan rijden.