Nieuws

Rijksuniversiteit Groningen ook in vroegere pand van V&D

Véle generaties Groningers maakten er voor het eerst kennis met roltrappen of kwamen er om de meest uiteenlopende producten te kopen: het vroegere pand van V&D. Dit oude pand is nu nagenoeg volledig verbouwd en gaat nu als zakelijk centrum “Het Groot Handelshuis” een nieuwe toekomst tegemoet. Eén van de huurders wordt de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).


Leestijd: 1 minuut

Rijksuniversiteit Groningen ook in vroegere pand van V&D
Rijksuniversiteit Groningen ook in vroegere pand van V&D

Het Groot Handelshuis heeft straks een geheel andere invulling dan ooit V&D. De ontwikkelaar stelde zich ten doel om het gebouw om te toveren tot hét nieuwe zakelijk middelpunt, midden in het centrum van Groningen", en lijkt daar in te zijn geslaagd.

Met kantoren, flexplekken, vergaderruimtes en een openbare fietsenkelder.  Maar wel zijn er een La Place en een Jumbo.

Volgens de Ukrant, het blad van de Rijksuniversiteit Groningen, komt er een House of Connections , dat gebruikt kan worden door meerdere schools van de universiteit en netwerkorganisaties. Ook is het bedoeld als ontmoetingsplek.

In totaal krijgt de RUG er daardoor zo’n 1280 vierkante meter aan oppervlakte bij. Behalve studenten en medewerkers van de RUG komen in het pand ook de netwerkorganisatie de Universiteit van het Noorden, de Young Academy, de Teaching Academy, het Europese universitaire samenwerkingsverband Enlight en de universitaire Impactorganisatie het gebouw gebruiken.

Het Groot Handelshuis – een initiatief van MWPO – zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 geopend worden.