Nieuws

Rock&Read haalt bijna 11.000 euro op voor aanpak laaggeletterdheid

De Rock&Read boeken- en platenbeurs die afgelopen weekend plaatsvond in de Mediacentrale in Groningen heeft bijna 11.000 euro opgebracht. Dat laat de organisatie van het evenement weten. De opbrengst gaat naar goede doelen in het noorden van het land die zich bezighouden met laaggeletterdheid.


Leestijd: 1 minuut

Rock&Read was vrijdag 3 tot en met zondag 5 november te bezoeken in de Mediacentrale en is de grootste niet-commerciële boeken- en platenbeurs van Noord-Nederland. Met een groot aanbod – van literatuur tot strips, van pop tot klassiek en van kinderboeken tot thrillers – was er voor ieder wat wils.

De opbrengst gaat naar de stichting ABC en de taalambassadeurs, die zich inzetten voor het bestrijden en voorkomen van laaggeletterdheid. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Dit belemmert hen in hun dagelijks leven, werk en participatie. De stichting ABC en de taalambassadeurs bieden ondersteuning, advies en scholing aan laaggeletterden en hun omgeving.