Nieuws

Ruim 11.000 mensen zagen bouwput Ring Zuid al vanuit de lucht

Zo’n 11.000 omwonenden en andere belangstellenden stapten afgelopen dagen in Reuzenrad aan de Ring. Het 33 meter hoge rad staat in de bouwput van het Julianaplein en de zuidelijke ringweg en biedt een indrukwekkend uitzicht op de bouwwerkzaamheden én de skyline van de stad. Wie nog geen rondje heeft gemaakt, heeft nog tot en met Oudejaarsdag de tijd.


Leestijd: 1 minuut

Ruim 11.000 mensen zagen bouwput Ring Zuid al vanuit de lucht
Ruim 11.000 mensen zagen bouwput Ring Zuid al vanuit de lucht

Sinds de opening van het Reuzenrad op 22 december zijn er volgens Kirsten Smit van Aanpak Ring Zuid zo’n 8.000 kaartjes verkocht. Daarnaast verzilverden tot nu toe zo’n 3.000 omwonenden hun vrijkaartje.

De reacties op de ‘London Eye’ van Groningen zijn positief. “Vanuit de lucht kun je heel goed het werk op het Julianaplein zien, en ook heb je zicht op de verdiepte ligging en het Vrijheidsplein. Mensen vinden het heel leuk om dat eens vanuit de lucht te kijken”, aldus Smit. Bezoekers die meer willen weten over de werkzaamheden die ze van bovenaf hebben gezien, kunnen op de grond een van de paviljoenvoorlichters aan de mouw trekken. 

Het reuzenrad draait voor het laatst op zaterdag 31 december om 17.00 uur. Een kaartje kost 2 euro. De opbrengst gaat naar het Beatrix Kinderziekenhuis. Een ticket bestellen kan hier.