Nieuws

Sinterklaas arriveert komende zaterdag in Groningen

Aankomende zaterdag is het weer zover: dan komt Sinterklaas aan in Groningen. Net als voorgaande jaren zet hij ook dit keer voet aan wal aan bij roeivereniging De Hunze aan de Praediniussingel. Daarna volgt een tour door de stad die eindigt op de Grote Markt.


Leestijd: 1 minuut

De stoomboot van de Goed Heiligman vaart tussen 12.35 en 13.30 uur via de Herman Colleniusbrug, de Bocht van Ameland en door de Hoge en Lage der A richting roeivereniging De Hunze. Daar meert Sinterklaas om 13.30 uur aan.

Om 14.15 uur vertrekken de Sint en zijn Pieten naar de Grote Markt. De route gaat via de Praediniussingel Zuidzijde, Emmaplein, Praediniussingel Noordzijde, Museumbrug, Westerkade, Westerhaven, A-straat, A-brug, Brugstraat, Munnikeholm, Gedempte Zuiderdiep en Oosterstraat en eindigt dan 15.15 uur op de Grote Markt.

Er wordt niet met snoep gestrooid; de Pieten geven alleen snoepgoed aan kinderen die dat wensen. Er zijn ook glutenvrije pepernoten. De glutenvrije piet is te herkennen aan een groene vlag en groen hesje.