Nieuws

Stadshavens: nieuwste wijk van Groningen stap verder

De voorbereidingen vorderen voor de aanleg van de nieuwste woonwijk van Groningen: Stadshavens. Dat wordt een nieuwe wijk bij het Eemskanaal, met 3300 woningen, tussen het Damsterdiep en de Sontweg.


Leestijd: 1 minuut

Voordat de bouw kan beginnen moest eerst het bestemmingsplan – tegenwoordig ‘omgevingsplan’ geheten – worden gewijzigd. Daarvan is een jaar geleden een eerste versie ingediend. Daarop kwamen tal van reacties binnen, die inmiddels zijn verwerkt.

Nu is een nieuwe versie van de wijziging van het omgevingsplan voor Stadshavens klaar: het ontwerp-omgevingsplan. Ook hier mag op gereageerd worden. Dat kan sinds donderdag 11 januari en tot en met woensdag 21 februari 2024.

Mini-festival Stadshavens

Wie meer wil weten over de nieuwste wijk, kan donderdag 25 januari een kijkje nemen op een minifestival gewijd aan de Stadshavens.

Daar komt dan onder andere een verhalenverteller en is er een mooie onthulling.

De verhalenverteller kruipt in de huid van de COVA-schoorsteen en vertelt alle geheimen. Iedereen mag op elk gewenst moment langskomen bij het informatiecentrum aan het Damsterdiep 271. Het programma begint ’s middags om twee uur en duurt tot ’s avonds acht uur.

Stadshavens, een gedeelte langs het Eemskanaal
Stadshavens, een gedeelte langs het Eemskanaal