Nieuws

Stakende leerlingen slaan docent


Leestijd: 1 minuut

De groep leerlingen kwam van een andere school in Veendam. Zij wilden waarschijnlijk de leerlingen van het Ubbo Emmius oproepen om ook te gaan staken, aldus de schooldirecteur. Toen zij de school probeerden binnen te dringen, sloten enkele medewerkers het toegangshek. Een docent kreeg daarop klappen, maar raakte niet gewond. ,,Hij staat gewoon weer voor de klas”, aldus de schooldirecteur. Het Ubbo Emmiuscollege doet niet mee aan de stakingsdag van scholieren, aldus De Vries. ,,Bij ons wordt vandaag gewoon les gegeven.”

De politie heeft een jongen van 14 jaar aangehouden die de docent zou hebben geslagen. Twee anderen zijn aangehouden wegens baldadigheid. Zij kregen na een vermanend gesprek op het politiebureau een proces-verbaal mee naar huis. Het is niet bekend of de geslagen docent aangifte doet.

Via onder meer Twitter worden scholieren opgeroepen maandag te staken voor onder meer beter onderwijs. Scholierenorganisatie LAKS steunt de actie niet. Volgens LAKS-voorzitter Steven de Jong is het lastig in te schatten hoeveel leerlingen wel staken, maar volgens hem zijn het er maar weinig.