Nieuws

Stationsweg vier weken lang in één richting afgesloten

De Stationsweg is tussen 6 mei en 3 juni afgesloten in de richting van oost naar west tussen de Herebrug en de Werkmanbrug (Groninger Museum). Dat meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Stationsweg is donderdag- en vrijdagavond gestremd
Stationsweg is donderdag- en vrijdagavond gestremd

De afsluiting geldt voor al het verkeer, behalve het openbaar vervoer. Van west naar oost blijft de Stationsweg open.

Bussen in plaats van treinen door spoorwerkzaamheden
In de genoemde periode vinden er werkzaamheden plaats op verschillende spoortrajecten van en naar Groningen. Hierdoor rijden er bussen in plaats van treinen op deze trajecten. NS en Arriva zetten veel extra bussen in zodat mensen met een vitaal beroep, of zij die om een andere reden genoodzaakt zijn te reizen, het openbaar vervoer kunnen blijven gebruiken. Hoewel er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer, zijn er wegens de coronamaatregelen en de veiligheid van reizigers en chauffeurs naar verhouding meer bussen nodig.

Omdat de dienstregeling van de gewone bussen ook doorgaat, is er op het busstation te weinig ruimte. Om passagiers veilig in en uit te laten stappen, komen er daarom tijdelijke bushaltes aan de noordzijde van de Stationsweg.

Omleiding voor autoverkeer
Autoverkeer mag van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni de Stationsweg niet inrijden vanaf de kruising Hereweg – Zuiderpark – Stationsweg. Verkeersregelaars regelen ter plaatse het verkeer. De omleidingsroute is via de zuidelijke ringweg (N7) en het Emmaviaduct. De Stationsweg blijft wel open voor autoverkeer van west naar oost.

Omleiding voor fietsers
Het fietspad ten noorden van de Stationsweg is afgesloten ter hoogte van het (bus)station. Fietsers worden omgeleid via de Oude Stationsweg, het fietspad langs het spoor en het Stadsbalkon.