Nieuws

Lichaam doodgeschoten agent aangekomen in Martinikerk


Leestijd: 1 minuut

Vanaf de Oosterstraat tot aan de Martinikerk stond een honderden meters lange erehaag van van politiemensen in tenue. Bij het passeren van de stoet brachten zijn hun laatste eer door een Amerikaanse groet uit te brengen. Collega’s in burger hadden zich voor de Martinitoren verzameld.

De kist met daarin het lichaam van de man werd door directe collega’s de kerk binnengedragen. De herdenkingsdienst in de Martinikerk wordt bijgewoond door enkele honderden genodigden, waaronder familieleden en collega’s. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, korpschef Oscar Dros en burgemeester en korpsbeheerder Peter Rehwinkel zullen een toespraak houden. Ook enkele familieleden van de omgekomen agent houden een speech.

Buiten de kerk, op het Martinikerkhof, staan grote schermen met achthonderd stoelen. Er zijn in totaal zo’n tweeduizend politiemensen uit heel Nederland aanwezig. Zij werden eerder op de dag opgevangen in Martiniplaza vanaf waar ze met pendelbussen naar de binnenstad van Groningen zijn gebracht.
De rouwstoet met het lichaam van de agent deed na zijn woonplaats Delfzijl en een aantal politiebureaus in de stad en provincie Groningen aan.