Nieuws

Studentenactie sterrenrestaurant Noor al binnen twee uur uitverkocht

De nieuwe actie van sterrenrestaurant Noor om studenten eens per maand met 50 procent korting te laten dineren was al binnen twee uur uitverkocht. Nog eens 66 studenten staan op een wachtlijst. 'Dit heeft al onze verwachtingen overtroffen', zegt mede-eigenaar Jeroen Brouwer. Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 2 minuten

Studentenactie sterrenrestaurant Noor al binnen twee uur uitverkocht
Studentenactie sterrenrestaurant Noor al binnen twee uur uitverkocht

Restaurant Noor, dat recent werd bekroond met een Michelin-ster, biedt studenten sinds deze week de mogelijkheid om tussen september en december 2022 op de tweede dinsdag van de maand met 50 procent korting te komen dineren. Een unieke kans natuurlijk voor deze doelgroep, die meestal niet veel te besteden heeft. 

Dat lieten studenten zich dan ook geen twee keer zeggen. Twee uur nadat de actie op maandag was aangekondigd waren alle 37 beschikbare plekken voor september al gereserveerd. Bovendien staan er liefst 66 studenten op een wachtlijst om eventueel nieuw vrijgekomen plekken te bemachtigen. 

‘Dat zijn dus al honderd man die sowieso willen komen’, zegt Brouwer enthousiast. Het restaurant werkt met reserveringen tot drie maanden vooruit. Dat betekent dat er op 11 juli een volgende gelegenheid komt voor mensen om een plekje te reserveren voor 11 oktober, wanneer de volgende dag is waarop de actie geldt. ‘Wie dus nu achter het net heeft gevist, kan het dan opnieuw proberen.’ 

De chef had gehoopt op veel animo, maar wist niet of de reserveringen daadwerkelijk zouden binnenstromen en is positief verrast. ‘Het blijft toch veel geld, zelfs al is het voor de helft van de prijs. Maar wij wilden dit graag een keer doen, we zien het als een kans. De jeugd van nu zou de gast van de toekomst kunnen worden, maar dan moeten ze wel geprikkeld worden. Dat kan alleen in deze beter betaalbare vorm’, zegt Jeroen Brouwer. 

‘Het is nu niet opeens heel goedkoop, maar aan het eind van de avond gaat er 50 procent van de rekening af, hoeveel je ook hebt uitgegeven. Zo hopen we mensen te laten zien wat voor restaurant wij zijn. We begrijpen dat het nog steeds niet voor iedereen is weggelegd, maar het is leuk dat het zoveel bekijks trekt en dat mensen het zo leuk vinden.’ 

Naast de reserveringen komen ook de positieve berichtjes namelijk massaal binnen. ‘Het verspreidt zich heel mooi. Het nieuws is ook op de radio geweest en daar kregen we ook veel reacties over’, vertelt Brouwer. 

Toch is niet iedereen enthousiast. ‘Sommige mensen balen van de leeftijdsgrens tussen 18 en 25 jaar, maar we moesten ergens een grens trekken en hebben deze inschatting gemaakt. Gelukkig komen daar blijkbaar dus veel mensen op af, heel leuk voor de eerste keer.’

Brouwer kijkt ernaar uit om de studenten in september in zijn restaurant te ontvangen. ‘We hopen de gasten een beetje te kunnen inspireren en gaan kijken hoe dat bevalt. Als de eerste paar diners een succes zijn, dan gaan we dat in 2023 wellicht zeker nog een keer doen.’