Nieuws

Studentenprotest voor energietoeslag op 6 oktober

Raadsleden Jimmy Dijk (SP) en Steven Bosch (Student en Stad) roepen studenten en organisaties op om op 6 oktober op de Grote Markt te demonstreren tegen het energiebeleid van het kabinet. De raadsleden willen dat het kabinet de regeling en het geld als tegemoetkoming voor de hoge energierekeningen ook voor studenten mogelijk maakt.


Leestijd: 1 minuut

Het kabinet Rutte heeft een regeling gemaakt die gemeenten moeten uitvoeren. Bij deze regeling worden studenten uitgesloten van energietoeslag, waardoor gemeenten hier geen geld voor hebben gekregen. “Studenten ervaren ook problemen met de stijgende energiekosten”, zegt Bosch. “Zij kunnen ook in problemen komen door de stijgende kosten en achterblijvende inkomens. Daarom moet de regeling door het kabinet aangepast worden.” 

Meerdere politieke partijen en maatschappelijke organisatie zoals FNV Jong en de Groninger Studentenbond hebben al aangegeven het protest te steunen. De demonstratie staat op 6 oktober gepland op de Grote Markt. Naast de SP en Student & Stad, wordt de demonstratie gesteund door de gemeenteraadsfracties van GroenLinks, Stadspartij, PvdA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, D66 en CDA.