Nieuws

Tentoonstelling van The Rolling Stones in Groninger Museum gaat gewoon door

Ondanks de coronacrisis gaat de grote internationale tentoonstelling over de wereldberoemde rockband The Rolling Stones in het Groninger Museum gewoon door. Fans van de rockband kunnen vanaf 14 november in het museum terecht.


Leestijd: 1 minuut

Expo Rolling Stones terug naar Groningen voor ‘Grande Finale’
Expo Rolling Stones terug naar Groningen voor ‘Grande Finale’

Het museum is blij dat de tentoonstelling ‘The Rolling Stones – Unzipped’ toch gewoon door kan gaan, ook al zullen er extra maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid te kunnen garanderen. In de winter worden de openingstijden verruimd, zodat meer bezoekers de tentoonstelling kunnen bekijken. Tickets kunnen alleen online worden gekocht en voor bepaald tijdslot. Ook zal het publiek vaste routes moeten volgen in het museum. De openingsdata en -tijden blijven onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond COVID-19. Het museum houdt zich aan de landelijke richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging. 

Primeur voor Groningen
Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen. The Rolling Stones – Unzipped toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped, delivered by DHL, is vanaf 14 november 2020 te zien en duurt tot 28 februari 2021. Tickets zijn vanaf oktober 2020 te reserveren via de website van het Groninger Museum.

(foto: Archief Rolling Stones – via Groninger Museum)