Nieuws

Thierry Baudet vindt ‘aardbevingetjes’ niet zo heel erg

Het is niet zo heel erg wat er gebeurt met die aardbevingen”, zei Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zaterdag op het Youtube-kanaal van zijn partij. Het was niet de enige opmerking die Groningers van hun stoel deed vallen. Hij noemde de ‘aardbevingetjes’ in Groningen ‘verdomd vervelend’. Want: “Je moet een weekend ergens anders logeren om je huis te laten repareren.”


Leestijd: 1 minuut

In zijn wekelijkse talkshow op Youtube krijgt Baudet van de interviewster de vraag wat hij van de aardbevingen in Groningen vindt.

Hij noemt het ‘astronomische bedrag’ van 500 miljard euro dat er aan gas in het Groningen-veld zit. Het zet dat vervolgens ietwat lacherig af tegen de waarde van alle huizen in Groningen die geraakt worden door de bevingen. Enkele tientallen miljarden euro’s, zegt Baudet. “Dat staat totaal niet in verhouding tot elkaar.”

Even later zegt hij: “Het is niet zo heel erg wat er gebeurt met die aardbevingen.” Ja, een scheur in je huis is ‘verdomd vervelend’. “Je moet een weekend ergens anders logeren om je huis te laten repareren.”

Ook noemt Baudet dat er nog geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen door de aardbevingen. “Het is geen genocide ofzo. Niet dat die mensen massaal doo…” En daarna staat het beeld op zwart.

Verderop in het gesprek komen de aardbevingen nog een keer ter sprake. '”Het is waar dat er aardbevingetjes zijn, maar je moet dat echt niet overdrijven” zegt hij. “Je kunt de mensen ook een aandeeltje geven in de Gasunie. En doorboren, doorgaan met het gas eruit winnen.”