Nieuws

Toch weer 34 positief geteste Groningers erbij; aantal besmettingen bij Navigators loopt ook op

Er zijn sinds zondag weer 34 inwoners van de provincie Groningen positief getest op het coronavirus. In de laatste vier dagen komen er gemiddeld zo’n dertig nieuwe besmettingen bij in de provincie. Het aantal positieve testen bij studentenvereniging Navigators is ook verder toegenomen.


Leestijd: 1 minuut

Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen
Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen

Het grootste deel van de nieuwe besmettingen vindt plaats in de stad Groningen. Tussen zondag en maandag waren dat er 26. Het aantal positieve testen heeft de afgelopen week een flinke vlucht genomen. 

Signaalwaardes
In de provincie Groningen nadert het aantal positieve testen nu ook de signaalwaarde, waarop het Rijk maatregelen kan afkondigen. Op maandag lag het aantal positieve testen per 100.000 inwoners op 5,8. De signaalwaarde is voor de hele provincie 7 per 100.000 inwoners. In de gemeente Groningen bleek maandag dat per 100.000 er 11,2 mensen positief hebben getest. De signaalwaarde ligt voor de gemeente Groningen op 20. 

Aantal besmettingen bij Navigators loopt verder op
Een deel van de stijging wordt mogelijk veroorzaakt door de coronabrandhaard bij de christelijke studentenvereniging Navigators. Vrijdag werd bekend dat dertien leden van die vereniging positief hadden getest. Maandag werd bekend dat het aantal besmettingen inmiddels is opgelopen naar 29. Meer positieve gevallen worden ook niet uitgesloten. Volgens een woordvoerster van Navigators gaat het in alle gevallen om milde klachten en zou een deel van de leden zelfs alweer zijn opgeknapt. De Navigators hebben de afgelopen weken introductieweken gehouden, maar daarbij zeggen ze zich aan alle maatregelen te hebben gehouden.