Nieuws

Toename steek- en schietincidenten: JOVD eist actie

De JOVD Groningen maakt zich ernstig zorgen over de recente stijging van steek- en schietincidenten in de stad. De veiligheid van de inwoners staat op het spel en dringende actie is vereist, aldus de organisatie.


Leestijd: 1 minuut

In mei werden vier steekincidenten en een schietpartij gemeld, gevolgd door twee steekpartijen in de eerste week van juni en een schietpartij op 9 juni op de Rademarkt. Deze alarmerende reeks geweldsdelicten onderstreept de noodzaak van een integrale aanpak, zegt de JOVD.

Stephan van der Linden, vertegenwoordiger van de JOVD Groningen, benadrukt de urgentie van deze kwestie: “Er zijn dringende maatregelen nodig om deze vorm van geweld te stoppen en onze stad weer veilig te maken.”

De partij pleit voor het effectief inzetten van politiecapaciteit, gerichte patrouilles in risicogebieden en intensievere controle op wapenbezit. Ook vindt de partij het belangrijk om samen te werken met buurtpreventieteams en burgerinitiatieven.

Van der Linden benadrukt de waarde van aanvullende maatregelen zoals meer cameratoezicht, educatieve programma’s en preventiecampagnes. “Het is van groot belang dat we preventieve maatregelen combineren met strikte handhaving om zo de veiligheid en het welzijn in onze stad te waarborgen.”

De JOVD Groningen onderstreept dat een gezamenlijke inspanning van de gemeente, politie, scholen en lokale gemeenschappen nodig is om deze uitdaging aan te pakken. “We moeten gezamenlijk werken aan een veilige en stabiele omgeving voor alle inwoners van Groningen.”