Nieuws

Top Dutch Solar Racing vijfde na derde dag Solar Challenge Morocco

Het studententeam uit Groningen heeft gisteren, woensdag, de derde dag van de Solar Challenge Morocco voltooid met hun zonneauto Green Spirit. Momenteel staan ze vijfde in het klassement, vlak onder de Duitse Aachen. Het Groningse team eindigde de derde racedag om 17:37 in de Sahara, Merzouga.


Leestijd: 1 minuut

Top Dutch Solar Racing vijfde na derde dag Solar Challenge Morocco
Top Dutch Solar Racing vijfde na derde dag Solar Challenge Morocco

Opladen in de Sahara

Het studententeam moest tijdens de derde etappe wel even aan de kant van de weg staan om hun zonneauto op te laden. Ondanks dat de bergen van dinsdag geen enkel probleem waren voor Green Spirit, hadden te weinig vermogen om de etappe te voltooien. Aan de rand van de Sahara heeft de zonneauto ongeveer een uurtje geladen. “Onze zonneauto is ontzettend veilig en rijdt zonder problemen, maar we hadden wel een efficiëntere auto verwacht,” zegt woordvoerder Alje Zwijghuizen. “We hebben eigenlijk te weinig tijd om onze auto volledig te testen en optimaliseren.” Een factor die daarin meespeelde was de COVID-19 pandemie.

Hoe nu verder

Het team blijft positief, en past momenteel kleine aanpassingen door om ervoor te zorgen dat ze de challenge aan het einde van de week uit kunnen rijden met de zonneauto. Teammanager Aymar Berkel: “Tegenslagen zijn voor ons niet nieuw; ook hier slaan we ons wel doorheen. We hebben nog twee racedagen te gaan en in die dagen gaan we alles geven!”

Over Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing is een studententeam uit Groningen. Deze 22 studenten bouwen samen een zonneauto. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa College. Het project wordt in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen mogelijk gemaakt.